Utilizarea SARMs și a proteinelor

Utilizarea SARMs și a proteinelor

În ultimii ani, tot mai mulți sportivi se îndreaptă către modulatori selectivi ai receptorilor androgeni (SARMs) și proteine, pentru a-și crește masa musculară și a-și îmbunătăți capacitățile fizice. Atentia publică pentru aceste suplimente alimentare a crescut, deoarece mulți sportivi cred că pot fi utile în atingerea obiectivelor lor în antrenamente. Dar ce sunt SARMs și proteinele și cum pot influența forma fizică și capacitățile sportivilor? În acest articol vom analiza cum funcționează SARMs și proteinele în corp și cum pot fi utilizate pentru a atinge masa musculară maximă și rezultate optime în antrenamente.

Ce sunt SARMs și proteinele și de ce sunt atât de populare în lumea fitness-ului?

SARMs și proteinele sunt două dintre cele mai populare suplimente în lumea fitness-ului, fiind utilizate de mulți sportivi pentru îmbunătățirea formei lor fizice și atingerea unor rezultate mai bune în antrenamente. Dar ce sunt SARMs și proteinele și de ce sunt atât de populare?

SARMs sunt modulatori selectivi ai receptorilor androgeni, care sunt utilizate pentru a crește masa musculară și forța, imitând acțiunea testosteronului în corp. Acestea sunt mai sigure decât steroizii și nu au efecte secundare atât de grave. SARMs pot ajuta sportivii să atingă rezultate mai bune în antrenamente, îmbunătățind rezistența, masa musculară și forța. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că, ca orice alt supliment sportiv, utilizarea SARMs trebuie să fie adaptată nevoilor individuale și stării de sănătate a sportivului.

Pe de altă parte, proteinele sunt un component alimentar esențial necesar pentru construirea masei musculare și refacerea țesuturilor după antrenament. Există diferite tipuri de proteine, majoritatea fiind obținute din lapte, iar proteina din lapte (caseina și proteina din zer) este cea mai cunoscută. Proteinele sunt utilizate pentru a îmbunătăți aportul alimentar al sportivilor, în special al celor care urmează diete cu conținut ridicat de proteine, cum ar fi culturistii și sportivii de fitness.

Combinația de SARMs și proteine poate fi extrem de eficientă pentru sportivi, combinând avantajele celor două suplimente.

Tipuri de SARMs

SARMs pentru masa musculară

Ostarine

Ibutamoren

YK11

S23

Ligandrol

Testolone

Mutant

Monster

SARMs pentru arderea grăsimilor subcutanate

Andarine

Stenabolic

Cardarine

Fighter

Runner

Terapie post-ciclu

PCT

Cycle Support

Cum să combinați SARMs și proteine pentru rezultate optime în antrenamentele dvs.?

Combinarea SARMs și a proteinelor poate fi o modalitate eficientă de a îmbunătăți rezultatele antrenamentelor dvs. SARMs sunt suplimente sportive utilizate pentru a crește masa musculară, a reduce grăsimile și a îmbunătăți capacitățile fizice, în timp ce proteinele sunt blocurile de construcție de bază ale mușchilor și sunt necesare pentru recuperarea și creșterea lor.

Unul dintre modurile de a combina SARMs și proteine este să începeți cu un nivel satisfăcător de proteine în dieta dvs. zilnică. Pentru aceasta, puteți adăuga carne, pește, ouă, brânză, nuci, semințe și alte alimente bogate în proteine. Este important să aveți în vedere faptul că necesitățile de proteine pot varia în funcție de stilul de viață, vârstă, greutate și efortul fizic.

Apoi, puteți adăuga SARMs în programul dvs. de antrenament. Încă nu este clar dacă SARMs sunt mai eficiente atunci când sunt luate în combinație cu proteine, dar combinarea celor două poate îmbunătăți rezultatele antrenamentelor dvs. Pentru rezultate optime, este important să respectați doza și durata de administrare a SARMs, precum și să acordați atenție dozei zilnice de proteine.

Un plan alimentar exemplu și program de antrenament pentru rezultate optime în combinarea de SARMs și proteine.

Răspunsul este simplu - cu un plan alimentar bine echilibrat și un program de antrenament corespunzător.

Unul dintre elementele-cheie ale planului alimentar este cantitatea corectă de proteine. Proteina este un bloc de construcție fundamental pentru creșterea și recuperarea mușchilor, ceea ce este esențial în timpul antrenamentelor. Prin urmare, este important să consumați suficiente proteine în alimentație. Cantitatea recomandată pentru sportivii adulți este de aproximativ 1 gram de proteină pe kilogram de greutate corporală pe zi.

Când vine vorba de un program de antrenament, este important să vă concentrați asupra antrenamentelor pentru creșterea masei musculare și a forței. Antrenamentele de forță sunt o modalitate excelentă de a construi mușchi, iar creșterea masei musculare va îmbunătăți metabolismul și va ajuta la arderea grăsimilor.

Când vine vorba de combinarea SARMS și proteine, este important să aveți în vedere că SARMS nu înlocuiesc proteinele, ci le completează și sprijină planul alimentar și programul de antrenament. SARMS pot îmbunătăți creșterea mușchilor, pot ajuta la reducerea grăsimilor și pot crește forța.

Iată un plan alimentar și un program de antrenament de exemplu, care pot fi utilizați pentru a combina SARMS și proteine:

Plan alimentar:

 • Mic dejun: ouă ochiuri, bacon prăjit, fulgi de ovăz cu proteine din lapte
 • Gustare: shake proteic
 • Prânz: piept de pui cu garnitură de legume
 • Gustare: struguri și nuci
 • Cină: file de pește la cuptor cu garnitură de broccoli
 • Înainte de culcare: proteina din lapte

Program de antrenament:

Iată câteva exemple de exerciții și un program de antrenament care să ajute la maximizarea utilizării combinației SARMS și proteine:

 • Exerciții de încălzire: 5-10 minute
 • Bancă orizontală (4 seturi x 10 repetări)
 • Bancă înclinată (4 seturi x 10 repetări)
 • Mașini pentru piept (3 seturi x 12 repetări)
 • Mașini de fluture (3 seturi x 12 repetări)
 • Bară de îndoit franceză (3 seturi x 12 repetări)
 • Flexii cu gantere (3 seturi x 12 repetări)
 • Exerciții de întindere: 5-10 minute

Care sunt posibilele efecte secundare ale consumului de SARMS și proteine și cum să le evitați?

De obicei, consumul de proteine și SARM nu provoacă efecte secundare, cu excepția cazului în care sunt consumate în cantități mari, ceea ce poate duce la probleme digestive și afectarea sănătății ficatului.

Cu toate acestea, pentru a evita posibilele efecte secundare ale consumului de SARMS și proteine, este important să urmați dozele recomandate de producător. De asemenea, este important să consultați un medic sau un specialist în suplimente sportive înainte de a începe să luați aceste suplimente, pentru a vă asigura că sunt potrivite pentru dvs. și că nu vă vor face rău.

În cele din urmă, combinația de SARMS și proteine poate fi foarte utilă pentru îmbunătățirea formei fizice și obținerea de rezultate optime în antrenamente. Respectarea unui plan de nutriție și a unui program de antrenament adecvat, precum și consultarea unui medic sau a unui specialist în suplimente sportive, vă poate ajuta să evitați posibilele efecte secundare.

Concluzie

În concluzie, combinația de SARMS și proteine poate fi o modalitate eficientă de a crește masa musculară și de a îmbunătăți forma fizică. De asemenea, posibilitatea de a personaliza dozele și programele alimentare poate permite sportivilor să obțină rezultate optime.

Cu toate acestea, este important să se rețină că SARMS și proteinele nu sunt înlocuitori pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată și pentru antrenamente regulate.

În cele din urmă, o combinație de planuri adecvate de nutriție și antrenament, împreună cu consumul de SARMS și proteine, poate fi utilă pentru sportivi care caută rezultate optime în eforturile lor de a îmbunătăți forma fizică.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.